Er du pårørende til en alkoholiker?

Lyver du sommetider for at dække over din partner? Isolerer du og I jer mere og mere fra familie, venner og bekendte? Bliver du mere og mere forvirret, ulykkelig og vred? Føler du sommetider, at du er ved at gå til af smerte over, at din partner og dit parforhold slet, slet ikke er som du engang ønskede – men du bliver der alligevel?

Bruger du al din energi på din partner? Er det dig, der har hovedansvaret for, at ting sker i dit parforhold? Lige fra de små ting som at få købt vinterstøvler til ungerne til at planlægge ferier? Går du meget af tiden på listesko og er nervøs for at komme til at gøre noget forkert i forhold til din partner?

Hvis du kan svare bekræftende på ovenstående spørgsmål, er du muligvis i et forhold med en alkoholiker (eller en person med en anden form for misbrug eller en person, der af andre grunde er ustabil). Én, der nogle gange er varm, kærlig og nærværende, for dagen efter at være kold og afvisende eller fysisk fraværende.

Under alle omstændigheder er du en person, der elsker for meget – og det kan du arbejde med i terapi, hvis du vil.

Det vigtigste skridt er at indse, at du er magtesløs i forhold til din partner. INTET du kan gøre, vil få ham/hende til at stoppe sit misbrug. Dén beslutning må komme fra misbrugeren selv, og du er magtesløs i den proces. Det er angstfyldt at mærke, at det er sådan det er.

Dér, hvor du ikke er magtesløs, er i forhold til dig selv. Du kan vælge at se på, hvad det er i dig, der søger en sådan partner og stiller sig tilfreds med det. Hvad er det i dig, der gør, at du binder al din energi i en anden og på den måde forlader dig selv? Det er smertefuldt og angstfyldt at ændre hele sit følelsesmæssige perspektiv, og du kan næppe gøre det alene – men af personlig erfaring ved jeg, at det er det hele værd, når du kommer ud på den anden side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s