Hvorfor gå i terapi?

Hvad er det egentlig for en slags mennesker, der går i terapi hos dig? Hvem kan henvende sig til dig? Hvorfor går du egentlig selv i terapi (stadigvæk)? Det er nogle af de spørgsmål, jeg mødes af fra familie, venner og bekendte.

Usikkerheden om, hvad terapi går ud på, er stadig udbredt. Måske bl.a. fordi det kan være mange forskellige ting, og fordi man kan komme af mange forskellige grunde.

Nogle gange svarer jeg, at jeg arbejder med almindelige mennesker med almindelige problemer. For mine klienter er ganske almindelige mennesker, som er rendt ind i diverse problemer. I terapi har de mulighed for at undersøge, hvordan deres problemer er opstået, og stille og roligt nærmer de fleste sig en forståelse og en mulighed for at ændre, det der er uhensigtsmæssigt for dem. For nogle er det dét, for andre bliver det startskuddet til en lang personlig fordybelsesproces.

Selv startede jeg i terapi, fordi jeg kom i en meget alvorlig krise. Så alvorlig, at jeg ikke vidste, hvordan det var muligt for mig at leve videre. Jeg var ikke selvmordstruet, men så ulykkelig, at det var umuligt for mig at finde en vej ud og se, hvordan jeg kunne leve mit liv på en måde, hvor jeg var bare i nærheden af at være glad og tilfreds og fyldt med mening.

Jeg er stadig taknemmelig for, at jeg dengang for 10 år siden tilfældigvis fandt min første højt-elskede terapeut. Efterhånden som jeg fik det bedre, opdagede jeg, at jeg samtidig havde fundet et rum, der gav mig mening. Den måde at beskæftige sig med menneskelivets indbyggede kvaler, var det mest meningsfulde, jeg havde oplevet. Så derfor blev jeg hængende, tog uddannelsen, og lige så stille blev det til en livsstil for mig at gå i terapi – og ikke akut brandslukning.

Derfor går jeg stadig i terapi. Når, der er noget der er svært, som jeg har brug for hjælp til at se på. Og når jeg har det godt og har overskud til at være nysgerrig på mig selv og til at udvikle mig lidt mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s