Selvafgrænsning

Kender du det, at det er svært at holde fast i de valg, du tager? At det kan være svært ikke at sammenligne dig med andre, og hvad de nu gør, og hvordan de lever deres liv? Det kan være i forbindelse med valg i forhold til dit arbejdsliv, dine børn, dit parforhold – hvad som helst.

Når du bliver konfronteret med andres spørgsmål eller mere eller mindre åbenlyse uforståenhed eller fordømmelse, kan det være svært ikke at gå i forsvarsposition – især hvis det rammer ind i din egen lille indre stemme, der også sætter spørgsmålstegn ved dine valg.

I sådanne situationer er det en rigtig god idé at øve sig i ikke at ryge ud i lange forklaringer og forsvarstaler, hvor du på en måde forlader dig selv i et forsøg på at fremstå på en måde, der kan tilfredsstille dén, du taler med. Øv dig i at sige: “jeg har valgt sådan og sådan”. PUNKTUM – ikke mere, ingen forklaringer. Det er selvafgrænsning.

Reklamer

2 thoughts on “Selvafgrænsning

  1. Rigtig god ide at minde om, hvor vigtigt det er at sætte punktummer. At afstå fra yderligere forklaringer og ikke modificere sine udtalelser med et ‘men’.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s