At rumme sine følelser

Rigtig mange har brug for støtte til at lære deres følelser at kende. Meget terapeutisk arbejde handler om at mærke sine følelser og udtrykke sine følelser, fordi så mange har lag på lag af tanker og normer udenpå følelserne, så de er blevet tæt på umulige at mærke.

Det modsatte kan dog også være tilfældet – at følelser fylder så meget, at det mere er følelserne, der har en person, end det er personen, der har følelserne. I sådanne tilfælde handler det terapeutiske arbejde om at lære, hvordan man rummer sine følelser og ikke pr. automatik udtrykker alt her og nu og med voldsom intensitet.

Det kan være utroligt opslidende, hvis man ikke kan rumme sine følelser, selv om det kan føles tilfredsstillende i øjeblikket, hvor man skriger sin vrede ud.  Umiddelbart føles det bedre med instant følelses-udladning, men i længden kan du komme til at føle dig meget tyndslidt.

Tyndslidt, fordi du ikke er i kontrol, fordi du kommer til at sige ting, som du skal undskylde for, og fordi det paradoksalt nok kan blive svært at mærke, hvad du egentlig føler. Du får aldrig mulighed for at mærke efter, hvad der ligger bag den eksplosive vrede eller den altfortærende ked af det-hed, hvis den konstant udtrykkes her-og-nu.

Hvis du har det sådan, kan den gode udvikling for dig være at arbejde med at forholde dig i ro. Give dig selv mulighed for at undersøge, hvad der sker med dig, hvis du vender din energi lidt indad og mærker efter bag ved de umiddelbare følelser, der bare vil ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s