Terapi til forældre

Som forældre oplever de fleste af os ind i mellem, at vi ikke forstår vores børn. Vi synes de er besværlige eller forkerte, og vi ved ikke, hvad vi skal gøre for at hjælpe eller støtte dem – eller i sidste ende ændre dem. Følelsen af at komme til kort er en del af forældreskabet.

Så hvad skal vi gøre, når der er noget i vores relation til vores børn, der ikke fungerer? Når der er noget, vi ikke kan holde ud og rumme i forhold til vores børn, når de bare gør livet besværligt for sig selv og for os?

Som Charlotte skriver i kommentaren her – terapi, terapi, terapi! Og det er vel at mærke terapi til forældrene. Selvfølgelig findes der børn med reelle vanskeligheder, handicap osv. – børn (og forældre), der skal have den relevante hjælp til et ordentligt liv. Det er ikke dem jeg skriver om her.

Jeg skriver om alle os forældre, der har “almindelige børn med almindelige problemer”. Når det bliver svært at forstå og samarbejde med vores børn, så er det os som forældre, der må tage ansvar for det. Vejen frem til at anerkende sit barn – hele barnet med alle dets sider – er at acceptere alle sider af sig selv.

Hvis vi ikke arbejder med at lære os selv at kende og på den måde komme til at acceptere og holde af alle vores sider – også dem vi umiddelbart ikke kan lide, og som har gjort vores liv besværligt eller som vi engang har lært var forkerte – så kommer vi heller ikke til at kunne give vores børn den accept og anerkendelse de har brug for.

Reklamer

3 thoughts on “Terapi til forældre

  1. Jeg er selvfølgelig enig, Dorte. Det der kan være svært for mig at forstå og rumme er, at det du skriver om her ikke er indlysende for alle 🙂 Det er det bare ikke, må jeg konstatere. Jeg forsøger at knække koden i forhold til dem, og forstå dem. Måske er koden, at første skridt overhovedet er at erkende, at man ikke forstår, ikke kan rumme sit barn, ikke kan samarbejde med sit barn. Vi kan jo have en god grund til at tro på, at det er det, vi gør. Virkelig tro på det. Selvom det reelt ikke forholder sig sådan. Men der er noget at nå ind til her, og en erkendelse af at man ikke forstår og ikke rummer kan ligge meget fjernt; men jeg tænker den er forudsætningen for overhovedet at kigge på det egentlige smertepunkt (skyggen). Og at det er her vi nogle gange aller først må tage fat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s