Fantastiske grupper

Så har Katja og jeg skudt vores nye gruppe for pårørende til alkoholikere i gang, og det var en sand fornøjelse at være sammen med gruppe-deltagerne.

Der kan ske noget helt særligt i grupper, som ikke har mulighed for at udfolde sig på samme måde i individuel terapi, og jeg bliver helt høj af at opleve det – uanset om jeg er deltager i eller leder af en gruppe.

Det er et kæmpe sus, en enorm lettelse,  et chock, en stor glæde og meget andet, når man oplever, at der er andre mennesker, der har det nøjagtig lige som én selv. Når der sidder et menneske og fortæller om noget dybt personligt og meget sårbart, og man bare har lyst til at sige (råbe) “det kunne være mig, der sad og sagde det dér. Jeg har det nøjagtig ligesådan!”.

Det er i sig selv helende at opdage, at man virkelig ikke er den eneste i verden, der har det på en bestemt måde. Det giver en tro på, at man (sammen) skal finde ud af det, og ensomheden er for en stund ikke alt-ædende.

Gruppen kører onsdage i ulige uger og er åben for nye deltagere.

Reklamer

4 thoughts on “Fantastiske grupper

  1. hvor er dine ord da bare sande. En gruppe adskiller sig fra den individuelle terapi, på den måde (naturligt nok) at deltageren kan se sig selv og sit liv i “gruppens proces”, på linie med det liv der sker i en familie. Det kan være en stor gave, og ganske bevidstheds-udvidende.
    Og kære Dorte, det er en stor fornøjelse at samarbejde med dig! Kh Katja

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s